Banden en uitlijnen

Bandenwissel

Het gebruik van de juiste soort banden wordt helaas te vaak onderschat. Realiseert u zich dat uw banden het enige contact zijn met de weg? De gevolgen van slechte banden met te weinig profiel, een te lage bandenspanning of niet goed uitgebalanceerde banden zijn levensgevaarlijk. Voorkom onveilige situaties en vraag ons bij twijfel gerust om advies!

Bij iedere beurt van uw auto in onze garage controleren wij standaard de kwaliteit en het profiel van uw banden.

In de winter vragen uw banden extra aandacht door lage temperaturen. Zomerbanden worden hard en stug als de temperatuur onder de zeven graden Celsius daalt. Winterbanden blijven elastisch en flexibel en hebben bovendien meer profiel voor een betere grip op het wegdek. We raden winterbanden dan ook altijd aan.

Maar waar sla je vier banden zo lang op?

Autobedrijf Bekker biedt opslag aan van uw autobanden. Ze liggen netjes warm en droog opgeborgen. Na het wisselen van de banden worden de wielen keurig uitgebalanceerd, zodat u weer veilig de weg op kunt. Informeer naar onze tarieven.

 

 

 

Uitlijnen

Over het uitlijnen van een auto wordt niet altijd nagedacht. Toch is het ontzettend belangrijk voor een goede wegligging. De wielen van uw auto moeten loodrecht naar de grond staan en parallel aan elkaar. Een kleine afwijking kan leiden tot een slechte wegligging en tot slijtage van de banden. Bij een slecht uitgelijnde auto slijt de vering van uw auto veel sneller.

Ook als u merkt dat de auto naar één kant van de weg trekt betekent dit vaak dat uw auto uitgelijnd moet worden.

Autobedrijf Bekker beschikt over een professioneel uitlijningssysteem. We raden u aan uw auto jaarlijks te laten uitlijnen. Is uw auto bij ons in onderhoud, dan checken we automatisch of de auto moet worden uitgelijnd.

remmen
Mogelijk gemaakt door Mobilox